Else-May Botten

En blogg om ting som engasjerer meg…

23/10/2009

Første Slottsmiddag for meg

Hvert år etter at Stortinget har gamle og nye representanter på plass, og Kongen har inntatt Stortinget for offisiell åpning, inviteres alle stortingsrepresentantene og Regjeringen til galla middag på slottet.

I går kveld var vi på plass, presise kl.19.40 for å bli ønsket velkommen til slottet. Slottet var flott pyntet med blomster og  levende lys.  Og kongefamilien virket glad over å få så mye besøk. Men det er ikke bare bare å bli invitert til slottet. Det var mye som måtte ordnes i forkant. Invitasjonen skulle tas med, kjolen skulle innkjøpes, hår skulle ordnes osv.  Jeg kjente spenningen rundt alt dette formelle. Jeg er nok mer vant til mindre formelle settinger enda. Men, her må man bare kaste seg uti det. Overgangen fra å gå på jobb i LO til Stortinget har også vært stor mtp på antrekk. Og slottsmiddagen ble  flere dimensjoner til -oppå det.

Ja, nå er det iallefall over for denne gang. Og trivelig var det. Både Hans Majestet Kongen og Stortingspresident, Dag Terje Andersen, leverte glimrende taler med humoristisk snert. Begge tok spesielt opp de nye ting for oss ferskingene, noe som fallt i god jord. Så ble nå både Jens og Gro litt godhjertet fleipet med. Selv om alt dette oppstyret var noe skremmende i forkant, opplevde jeg det som trivelig og høytidelig. 

Det  jeg må skjerpe meg på til neste år(og muligens er det flere i samme båt) er å lære teksten på 2. verset til «Ja, vi elsker». Det ble noe tynt med sangen ute i 2. verset.

Det var godt å komme hjem i dag. Nå gleder jeg meg på helg sammen med familien. Og når være er godt- så er allting godt :) Moldemarka venter nok på oss i morgen.

Postet under arbeiderpartiet, Arbeidsliv, Diverse, Kommentar

Legg til kommentar