Else-May Botten

En blogg om ting som engasjerer meg…

2009

OM MEG

else-may-romsdalsmuseetJeg er født og oppvokst i Valsøyfjord, i Halsa kommune på Nordmøre. En fantastisk plass som jeg anbefaler deg å reise til. Jeg hadde en trygg og bra oppvekst der, og det var alltid noe å finne på. Som barn, var jeg aktiv både med idrett og musikk. Dette preget nok valget mitt videre den første tiden, med musikklinje på Atlanten vgs og to år som lærervikar i Folldal kommune innenfor faget musikk.
Så tok jeg noen nye valg og tok utdanning på Høgskolen i Molde. Der gikk jeg tre år og studerte økonomi, administrasjon og ledelse. Senere har det blitt organisasjonspsykologi og ledelses studier gjennom Universitet i Bergen og Høgskolen i Vestfold.
Jeg har vært heldig og fått med meg en god del forskjellig yrkeserfaring. Jeg har jobbet på fiskeoppdrett, Proffice hvor jeg ble leid ut til Linjebygg AS i Molde ett år. Jeg har jobbet med forhandlersalg på AR Data og jobbet på Tapperiet (studentplass i Molde).
De siste ti årene har jeg jobbet på LOs distriktskontor i Møre og Romsdal, først som ungdomssekretær og de tre siste årene som distriktssekretær. Dette har vært noen veldig spennende og lærerike år, jeg har fått reist rundt og møtt mange flinke folk i dette fylket, som har inspirert meg og lært meg masse. Jeg er veldig takknemlig for å ha fått en slik mulighet.
Fra 2003-2007 representerte jeg Arbeiderpartiet på fylkestinget i Møre og Romsdal. Det var en spennende erfaring å ta med seg, med mange ulike utfordringer. Jeg satt i utdanningsutvalget og fikk jobbe med ungdommens utfordringer i fylket. Jeg foreslo å lage en egen ungdomsgaranti for Møre og Romsdal, noe som endte i et prosjekt ”Ung i Møre og Romsdal”. Dette har i stor grad satt ungdoms utfordringer på dagsorden og det er jobbet konkret med ulike problemstillinger. Heldigvis, fikk Stoltenberg-regjeringen høsten 2008 innført ungdomsgarantien igjen i dette Statsbudsjettet.
I perioden 2005-2009, har jeg vært 2. vara til Stortinget for Møre og Romsdal AP. Jeg var derfor med på valgkampen i 2005, noe som var veldig spennende og lærerikt. Jeg har møtt noen ganger på Stortinget. Høsten 2008 fikk jeg 1. plassen til Stortingsvalget for Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal. Jeg har fått en stor tillit av partiet mitt gjennom dette vervet, og jeg skal gjøre det jeg kan for å ta vare på den i tiden fremover.
Jeg har bodd i Molde i 15 år nå, og har trivdes godt fra dag én. Molde er en naturperle og folket som bor her er lett å komme innpå. De er engasjerte og ønsker å få til ting – og det gjør de også. Utsikten utover fjorden er noe av det mest fantastiske som finnes. Og vi har noen flotte turstier som vi bruker både sommer og vinter. I Molde bor jeg sammen med min sønn Magnus André. Vi trives godt her, og er heldige som har familie og venner rundt oss.
Postet under